Yogalessen op fijne plekken in Alkmaar

Ik geef rustige yogavormen die je uitnodigen om te verstillen en met je aandacht bij jezelf te zijn. De lessen duren anderhalf uur, zodat je echt goed de tijd hebt om de rust te vinden in de houdingen, en om te kijken wat je daarin tegenkomt en hoe je daarmee omgaat.Kun je je grenzen voelen? Hoe ga je om met weerstand? Hoe voelt het als je spanning loslaat? En hoe doe je dat? Ademhaling speelt in de lessen een belangrijke rol. Het doel van de lessen is niet alleen dat je meer ontspannen en soepeler wordt en meer ruimte ervaart, maar ook dat je meer in verbinding komt met jezelf.

De lessen zijn geschikt en fijn voor iedereen zonder of met (een beetje of ruime) yoga-ervaring en onafhankelijk van je conditie. Er is altijd ruimte voor maatwerk.

Wat is yinyoga?

Yinyoga is een yogavorm waarin we houdingen wat langer aanhouden. Zo krijgt je lichaam de tijd om spanningen los te laten en te verzachten. Dit geeft niet alleen ontspanning, maar ook meer ruimte, soepelheid en energie. We maken tijdens de les gebruik van kussens, blokken en andere hulpmiddelen. Je krijgt altijd verschillende opties voor de houdingen, zodat je de les zo uitdagend kunt maken als jou past. De les is geschikt voor iedereen voor wie yoga nieuw of al even geleden is, maar ook voor de meer ervaren yogi.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een al heel oude yogavorm uit India. Yoga Nidra heeft de laatste jaren een vlucht genomen omdat het een bewezen positief effect heeft bij onder andere problemen met slapen, leren, aandacht en concentratie en bij stress, spanningsklachten en burn-out. Maar ook als je deze klachten niet hebt is Yoga Nidra een weldaad in onze drukke maatschappij.
Bij Yoga Nidra lig je zo comfortabel mogelijk op je mat, als je dat wil ondersteund met kussens en toegedekt met een deken. Je hoeft niets meer te doen dan te liggen, te zijn en te ervaren. De Yoga Nidra-sessie is een geleide ontspanning met vaste onderdelen, waaronder een bodyscan, ademoefeningen en visualisaties. Yoga Nidra zorgt voor diepe ontspanning, rust in je lichaam en in je hoofd en contact met je onderbewustzijn. Dit geeft nieuwe energie en soms nieuwe inzichten.

Wat is YOGA XXL?

Elke laatste vrijdag van de maand is er in Het Badhuis in Alkmaar Yoga XXL. Dit is een is een extra lange yogales met onder andere yinyoga, restorative yoga, meditatie en yoga nidra. Deelnemers noemen deze les hun avondje wellness. Heerlijk om zo de maand af te sluiten.

Je kunt je per keer aanmelden. Jij bepaalt zelf je bijdrage, want de les is op donatiebasis. Zo kan iedereen meedoen met deze les. De les is altijd snel vol.

DATA

2024

Vrijdag 26 januari 2024 (VOL)

Vrijdag 23 februari 2024 (laatste paar plekken)

Vrijdag 29 maart 2024 (laatste paar plekken)

Vrijdag 3 mei 2024*

Vrijdag 31 mei 2024

* De Yoga XXL van 26 april 2024 is verschoven in verband met Koningsnacht

Yogalessen bij de Yogareis

Losse les €15,00
5 rittenkaart €67,50
10 rittenkaart €125,00
Een keer proberen? Boek een proefles voor €10,00

Yinyoga

 • Donderdag van 18:15 uur tot 19.45 uur

 • Wakker Bewust Zijn
  Westerweg 14, Alkmaar

Yinyoga Nidra

 • Donderdag van 20:00 uur tot 21.30 uur

 • Wakker Bewust Zijn
  Westerweg 14, Alkmaar

  Yoga XXL

  • Laatste vrijdag van de maand

  • 19:00 uur tot 21:00 uur

  • Badhuis Alkmaar
   Kwerenpad 11, Alkmaar

  • Op donatiebasis

  Aanmelden

  Neem contact op